
Değerler Eğitimi Nedir?
Değerler Eğitimi; çocukların, öğrencilerin olumlu düşünebilen, planlı çalışan, birbirlerine karşı pozitif bakış açısı geliştirebilen birer birey olmalarını amaçlayan sistemler bütünüdür.
Değerler Eğitimi’nin Amacı Nedir?
Değerler Eğitimi’nin amacı; çocukların hayatta karakterli bir yaşam sürmelerini, hayatlarından zevk almalarını sağlamaktır.
Değerler Eğitimi Neden Önemlidir?
Değerler Eğitimi, çocukların birbirleri ve aileleriyle iletişim kurma becerilerini geliştirir. Kendilerine ve topluma karşı diyalog içinde olduklarında nelerden kaçınmaları ve neleri yapmaları gerektiğini erken yaşta kavramlarını sağlar. Böylece Değerler Eğitimi’nin önemi açığa çıkmış olur.
Değerler Eğitimi’nde Neler Yapılır?
Değerler Eğitimi; anaokullarında, gerek çevrelerinde arkadaş edinmeye başlayan çocuklarda, sevgiyi, saygıyı, adaleti, hoşgörüyü, yardımseverliği daha da içselleştirip özümsetir. İşte bizi biz yapan değerlerimiz Değerler Eğitimi ile eğlenceli bir biçimde çocuklara aktarılır.
Değerler Eğitimi konuları nelerdir?
Değerler Eğitimi; sevgiyi, saygıyı, hoşgörüyü, paylaşmayı, adaleti, temizlik bilincini… Yani kısacası biz biz yapan değerlerimizi kapsar.
Yemek Adabı Nedir?
Yemek Adabı; sofranın kurulmasından yemeğin nasıl servis edileceğine, hangi düzende sofraya oturmamız gerektiğinden nasıl yemek yiyeceğimize, nasıl davranacağımıza kadar öğreten kurallar bütünüdür.
Yemek Yeme Adabı Nasıl Olmalıdır?
Yemekten önce ellerimizi yıkamalıyız. Masayı hazırlarken annenize ya da yemeği hazırlayana yardım etmeliyiz. Aile büyükleri sofraya oturmadan yemeğe başlamamalıyız. Yemeğe besmele ile başlamalıyız. Tabağımıza yiyebileceğimiz kadar yemek almalıyız, israf etmemeliyiz. Yavaş yavaş ve kendi önümüzden yemeliyiz. Ağzımızda yemek varken konuşmamalıyız. Tabağımızda yemek bırakmamalıyız. Yemekten sonra “Elhamdülillah” demeliyiz. Yemeği yapan kişiye “eline sağlık” demeliyiz. Kalkarken tabağımızı kaldırmalıyız. En son yine ellerimizi yıkayıp dişlerimizi fırçalamalıyız.


