
Özel Meltem İlkokulu olarak amacımız;
Düşünen, düşündüğünü ifade edebilen,
Öz güveni yüksek,
Öğrenmeyi seven, öğrenmenin sorumluluğunu alan,
Soru soran, araştıran, üreten,
Türkçeyi doğru, güzel ve etkili kullanan,
Milli ve dini değerlere duyarlı,
Becerilerinin ilgilerinin ve sınırlarının farkında olan,
Okuyan, okuduğunu anlayan,
Duygu, düşünce ve hayallerini ifade edebilen,
Paylaşmayı ve kardeşliği bilen,
Çok yönlü,
Mutlu, başarılı, sağlıklı bireyler yetiştirmektir.
Her öğrencinin algı düzeyi farklılık gösterir. Bunu göz önünde bulundurarak öğretim programlarımızı oluştururken kişiye özel müfredat takip edilmesine dikkat edilmektedir. Öğrencilerin düşünen, sorgulayan, üreten, problem çözen, sorumluluk alan, işbirliğine açık bireyler olarak yetişmeleri hedeflenmektedir.
Özel Meltem İlkokulu olarak öğrencilerimizin gelişim alanını akademik gelişim ve kişilik gelişimi olarak üzere iki alanda ele alıyoruz. Bu iki alan üzerinden belirlediğimiz hedeflerimiz doğrultusunda hareket etmekteyiz.
Her öğrenciye dokunarak, kabiliyetlerini tespit etmek,
Karakter ve ilim sevgisi aşılamak,
Her hareketinin ahlaki bir değerinin olduğunu fark ettirmek,
Hayatın değil, hakikatin peşinde olan,
Vicdanı gelişmiş, hürmeti bilen,
Bilginin kıymetini bilen, onun ışığında hayatını dizayn etmeye çalışan,
Olumlu kavramlara olumsuz kavramların farkına varabilen ve kendini olumlu yönde geliştiren bireyler yetiştirmek
1. Sınıfta akademik konularının zeminini oluşturan temel bilgi ve becerileri kazanabilme,
Verimli ders çalışma yöntemlerini kişisel olarak aktarabilme ve uygulayabilme,
Soru sorabilme, araştırabilme ve üretebilme,
Kitap okuma alışkanlığı kazanabilme,
Okuduğunu anlayabilme ve düşüncelerini ifade edebilme,
Problem çözebilme,
Sorumluluk bilinci kazanma
Günümüzde öğretme-öğrenme ortamında bireylerin öğrenmelerini kolaylaştıracak, düşünme becerilerini geliştirecek, onların bir olay ya da durum karşısında farklı bakış açılarıyla bakabilmesini sağlayacak etkinliklerin uygulanmasına ihtiyaç duyulmaktadır.
Bunun için öğretme-öğrenme ortamında birden fazla disipline ait etkinliklerin uygulanması gerekmektedir. Bu uygulama sayesinde, öğrencilerin öğrenmeleri kolaylaşmakta, üst düzey düşünme becerileri geliştirmekte ve farklı bakış açısı kazanmaktadırlar.
Ayrıca birden fazla disipline dayalı olarak öğretme-öğrenme ortamının düzenlenmesi öğrencilerin olaylara ya da durumlara bütünsel olarak bakabilmesini sağlamaktadır. Nitekim günümüzde eğitimin amaçlarından birisi de, öğrencilerin üst düzey düşünme becerilerini geliştirmek, olaylara ya da durumlara farklı bakış açılarıyla ve bütünsel açıdan bakabilen bireyler yetiştirmektir.
İlkokul çağındaki çocuklar dünyayı bir bütün olarak algılamaktadırlar. O nedenle, derslerin disiplinler arası öğretim yaklaşımına dayalı olarak hazırlanması önem taşımaktadır. Bu amaca ulaşabilmek için de bizler öğretme-öğrenme ortamında birden fazla disiplinin ilişkilendirildiği disiplinler arası öğretim yaklaşımını uygulamaktayız.
Aynı zamanda eğitimin önemli işlevlerinden birinin de öğrencilerde var olan yetenekleri keşfederek en üst düzeye çıkarmak olduğunu düşünüyoruz. Bu yüzden derslerimizde çoklu zekâ etkinliklerini uygulayarak öğrencilerdeki bu yetenekleri ortaya çıkartıp geliştirmeyi hedefliyoruz. Diğer bir önemli bir nokta ise öğrenme-öğretme sürecinde ne kadar çok duyu organına hitap edilebilirse, o ölçüde etkili ve verimli bir öğrenme ortamı oluşturulabileceğidir.
Bunun için, öğretmenlerimiz sınıf içerisinde mümkün olduğunca öğrencileri harekete geçiren ve derse aktif katılımlarını sağlayan yöntem ve etkinliklere yer vermektedir. Çeşitli araç-gereçlerle dersi desteklemekte öğrencilerin derslere ilgi ve motivasyonunu artırarak bilgi ve becerilerinin gelişmesine ortam hazırlamaktadır.