
Okul öncesi çocuğunun temel gereksinimlerinden biri de harekettir. Çocukların hareket gereksinimleri oyun etkinlikleri sırasında doğal olarak karşılanabilir. Bedensel Etkinliklerde vücudunu dengeli ve koordineli bir biçimde kullanma, paylaşma, kurallara uyma yetenekleri geliştirilir. Oyun etkinlikleri, öğretmen ya da çocuklar tarafından yapılandırılmış, kuralları olan ve grupça oynanan etkinliklerdir. Sınıf içinde ya da bahçede oynanabilir.
Öğretmen tarafından başlatılmış olmasına rağmen, sürecin tamamen çocuk tarafından yönlendiriliyor olması nedeniyle oyunlar, yarı yapılandırılmış oyunlardır. Yarı yapılandırılmış oyunlar, oyunun öğrenme yöntemi ve tekniği olarak kullanıldığı kategoridir. Aynı zamanda çocuk merkezlidir. Bu oyunlarda çocuğun inisiyatifini kullanması önemlidir. Böylelikle çocuğun yaratıcılığı desteklenir. Herhangi bir materyalle oynanan, kuralları inceden belirlenmiş olan ya da öğretmenin belli bir amaç ya da kazanıma ulaşmak için başlattığı ve süreçte öğretmenin ve çocuğun aktif olduğu oyunlar ise “yapılandırılmış oyundur”.
Meltem Çocuk Akademisi spor programında öğrencilerin beden eğitiminde kazandıkları spor becerilerinin bireysel olarak daha da güçlenmesi için cimnastik bu yaş grubunda jimnastik derslerine ağırlık verilir. Cimnastik eğitimi çocukların vücut esneklerini korunmasını ve eşit kas gelişimini sağlar. İleride ilgi alanlarına girecek her türlü spora özgürce ve kendine güvenerek katılabilmesi için gerekli olan için güçlü fiziki temel bu yıllarda oluşur.
Dansın Faydaları:
1- Dansın en önemli yararlarında birisi, bedende fiziksel olarak olumlu yönde yaptığı katkılardır. Dans eğitimi alan öğrencinin bedeni daha esnek, daha güçlü, daha zariftir. Dans egzersizlerinin daima kasları uzatarak yapılması, kas- iskelet yapısı ve vücut çizgilerinin daha güzlü, zarif ve ince olmasını sağlar.
2- Dans eğitimi alan bir öğrenci günlük hayatında doğru ve sağlıklı beslenmeyi öğrenir. Böylece çağımızın önemli bir sorunu olan aşırı kilolu beden yapısından ve yanlış beslenme şeklinden uzaklaşılır.
3- Dans eğitimi, duruş(posture) bozukluklarının düzeltilmesinde de önemli katkılar sağlar. Dans egzersizleri taban düşüklüğü(düz tabanlık), içe basma, bacak deformasyonu ve belirli orandaki omurga eğriliklerinin tedavi ve iyileşmesinde önemli faydalar sağlamaktadır.
4- Okul dışı bir aktivite olmasından dolayı, çocuğun başka bir ortamda sosyalleşmesini ve farklı arkadaşlar edinmesini sağlamaktadır. Grup olarak ve bireysel olarak hareket etmeyi ve sorumluluk almayı da pekiştirir.
5- Dansın(Modern Dans Street Jazz Dans), bir sahne formu olmasından dolayı soyut düşünmeyi, mekânda yön bulmayı da geliştirmektedir. Hareketlerin tekrarı üzerine kurulan yapısından dolayı, aynı zamanda hafıza ve konsantrasyonu da olumlu yönde etkilemektedir.
6- Dans eğitimi çocuğa belirli oranda sorumluluk yüklemektedir ve çocuğun kendi kendine yetme becerisini kazanmasına yardımcı olmaktadır. Öğrenci aldığı eğitim sonucunda iç disiplinini de sağlar.
7- Her eğitim yılının sonunda yapılan yıl sonu gösterileri ve yıl içi organizasyonlarda yer alma, öğrencilerin sahne ile erken yaşlarda tanışmasına vesile olmaktadır. Böylece dans öğrencileri prova sürecini, kulis adabını, sahne sırasını beklemeyi ve seyirci karşısına çıkmayı öğrenmektedir. Bu onları profesyonelliğe taşıyacak en önemli adımlardan birisidir.




