
Özel Bursa Meltem
Çocuk Akademisi
Eğitime ilk adımın atıldığı okul öncesi dönem, insan yaşamında çok önemli bir role sahiptir. Bu dönemde çocuğun kişiliğinin sağlıklı bir biçimde gelişebilmesi ve her yönden donanımlı, bağımsız bir birey haline gelebilmesi için okul öncesi eğitim şarttır.
Okul öncesi eğitimle çocuklar, sosyal becerilerini geliştirebilir, bir grubun parçası olma duygusunu deneyimleyebilir, paylaşmayı, başkalarına saygıyı ve birlikte çalışmayı öğrenebilirler. Aynı zamanda kendi kişisel farklılıklarını tanıyabilir ve potansiyellerini keşfetme imkanı bulabilirler.
Eğlenceli Etkinliklerimiz

Okuma Yazmaya Hazırlık
Çocukların ilkokula uyumlarını ve hazır bulunuşluk düzeylerini desteklemek amacıyla yapılan etkinliklerdir. Bu etkinliklerle çocuklar okuma yazmaya ve ilkokula hazır hale getirilir.

Beden Eğitimi
Öğrencilerimizin el-göz koordinasyonunu geliştirmesin de ve dikkatini bir yere toplamasını destekler.Sinir ,kas ve eklem koordinasyonunu geliştirir.

Hayal, Tasarım, Scamper
Çocuklara farklı düşünme, hayal kurma ve sezgilerini kullanarak özgün ürünler ortaya koyma şansı verir.

Yaratıcı Drama
Çocukların hayal gücünü geliştirerek yaratıcılık ve estetik gelişimini sağlar.

Değerler Eğitimi
Genel olarak sevgi, hoşgörü, saygı, adalet, bilinçlendirme ve de yardımseverlik gibi bazı temel değerlerin bulunduğu eğitim programında küçük çocuklara empati ve çevre bilinci gibi konuları öğretir.
Çocuklara doğru seçim yapabilme, dürüst olma, sevgi ve saygı gösterme, sorumluluk sahibi olma, adil davranma ve kendiyle barışık olma gibi temel özelliklerin kazandırılması sağlar.

Satranç
Çocuklarda dikkat, plan yapma ve problem çözme becerisini arttırmayı amaçlar, satrancın kontrollü zaman kullanımı, farklı işlevlere sahip taşlardan hareketle organizasyon becerisi ve empati yeteneğini geliştirmeye katkı sağlamaktadır.

Matematik
Çocuklar yaptıkları örüntü çalışmalarıyla, sıralama, sınıflama, çizme, grafikleme, ölçme ve kıyaslama gibi bir çok çalışma ile gelecekte matematikte var olan birtakım soyut kavramların daha iyi anlaşılmasına ve öğrenilmesine yardımcı olur ve kavramların somutlaştırarak iyi anlaşılmasını sağlar.

Yabancı Dil (İngilizce ve Almanca)
İngilizce öğrenirken beynin problem çözme, eleştirel yaklaşım, soyut düşünme, hafıza, odaklanma becerileri aktif olarak çalışır.
İkinci yabancı dili (Almanca) öğrenerek çok kültürlü toplumların yaşamına, duygularına gibi farklı bakış açıları kazandırıyor.

Duyusal Etkinlikler
Dokunma, koku alma, tatma, görme ve duyma Duyusal Aktiviteler ve duyusal masalar çocuklardaki keşfetme duygusunu harekete geçirir ve çocuklar oynarken, yaratırken, araştırırken ve araştırırken her açıdan gelişmelerini sağlar. Duyularını uyarmak için zaman harcadıkça çocuklar bilişsel, duygusal, fiziksel, sosyal alanda gelişir.

Stem
Bilim(Science), teknoloji(Technology), mühendislik(Engineering) ve matematik(Mathematics) olmak üzere dört disiplini bütünleştiren bir öğrenme, uygulama ve geliştirme yaklaşımıdır.
STEM, bu dört disiplini bir araya getiren ve problemleri çözmek için gerçek dünyadan öğretim yöntemleri sunan ve disiplinler arası programa entegre eden bir öğretim felsefesidir.

Orff, Ritim ve Müzik
Çocuğun sesleri ve sesleri çıkaran unsurları tanımasını, sesin müziğe nasıl dönüştüğünü fark etmesini, ritim ve işitsel algı becerilerinin desteklenerek müziğe karşı ilgisini artırmayı amaçlar. Ritim duygusunun gelişimi, dans ve hareketleri uygun bir senkronizasyon içinde gerçekleştirme, müzik orff ve ritim atölyesinde dinleme ve uygun sesler çıkartabilme gibi becerilerin geliştirilmesi hedeflenen, müzik aletleri ve materyaller ile çocuğun müziğe karşı bir farkındalık ve pozitif bir algı geliştirmesi amaçlanır.

Mutfak Etkinlikleri
Çocuklara gerçek bir yaşam becerisi katar. Mutfak etkinliği çalışmalarımız çocukların kendi yetenek ve zevklerini keşfetmelerini sağlarken aynı zamanda sağlıklı beslenme konusunda bilinçlenir ,hazır gıdalardan kendi istekleri ile uzaklaşmalarına yardımcı olur.

Akıl Oyunları ve Robotik Kodlama
Çocuklarda problem çözme becerilerini geliştirir, iş fırsatlarında kişiye. artı değer katar, eleştirel ve yaratıcı düşünmenin kapılarını açar.

Türkçe Dil Etkinliği
Türkçeyi düzgün kullanmayı, Sözcükleri doğru telaffuz etmeyi, Sesinin tonunu ve hızını ayarlamayı öğrenir.

Görsel Sanatlar
Görsel Sanatlar Atölyesi, öğrencilerin birçok farklı sanat dalıyla tanıştıkları; kendilerini ifade edebilme becerilerini, estetik algılarını, düşünme ve el becerilerini geliştirerek özgün ürünlere dönüştürdükleri ortamlardır.

Fen ve Doğa
Fen ve doğa etkinlikleri okul öncesi dönemde çocuklar için önemli olup, anaokullarında bolca yapılan bir etkinliktir. Çocukların günlük hayatta gerçekleşen yağmur, rüzgar, bitki yetiştirme gibi doğa olaylarını, anlaması ve öğrenmesi için yapılan bir etkinliktir.
Aylık Bültenlerimiz

Mart Ayı Anaokulu Etkinlikleri
Kahve Kokulu resimler etkinliğimiz ile kahveyi tanıdık. Kahvenin oluşum aşamalarını öğrendik. Ardından kahve ve sudan elde ettiğimiz karışım ile resimlerimizi

Şubat Ayı Anaokulu Etkinlikleri
-Çocuklar evden getirdikleri akıl ve zeka oyuncakları ile oynayarak sınıflarımızda paylaşım günü yaptık.-Scamper Çalışması : Ağaçlar açıktığında ne yer ?

Ocak Ayı Anaokulu Etkinlikleri
-Dünyayı tanıyorum : Asya Kıtasını öğrendik. Asya Kıtasındaki yöresel kıyafetler, yemekler ve oyunları öğrendik.-Satranç ve Almanca Dersi : Oyun oynayarak
Faydalı Bilgiler Köşesi

Değerler Eğitimi
Değerler Eğitimi Nedir? Değerler Eğitimi; çocukların, öğrencilerin olumlu düşünebilen, planlı çalışan, birbirlerine karşı pozitif bakış açısı geliştirebilen birer birey olmalarını

Spor – Jimnastik ve Halk Oyunu
Okul öncesi çocuğunun temel gereksinimlerinden biri de harekettir. Çocukların hareket gereksinimleri oyun etkinlikleri sırasında doğal olarak karşılanabilir. Bedensel Etkinliklerde vücudunu dengeli

Anaokulumuzda Müzik Etkinliklerimiz
Ses ve müzik doğumla beraber, hatta bazı araştırmaların kanıtladığı gibi henüz anne karnında iken çocuğun yaşamına girmekte ve etkilemektedir. Bu